Aarhus Universitets segl

Deep Tech Experimental Hub

DEEP TECH EXPERIMENTAL HUB

2.100 mforskningsfacilitet til Deep Tech Experimental Hub på AU Engineering

Siden den førindustrielle tid har ingeniører været frontløbere i den teknologiske revolution. De har med baggrund i en massiv teknisk indsigt og dyb teoretisk forståelse bygget bro mellem forskning og virkelighed: og det er det, der er ingeniørvidenskabens DNA. 

Eksperimentel forskning er et afgørende element i opbygningen af ingeniørvidenskab, som er et stort strategisk fokusområde for Aarhus Universitet. I 2019 åbnede vi derfor vores forskningsfaciliteten på 2.100 m2, Deep Tech Experimental Hub, som omfatter topmoderne laboratorier inden for ingeniørfagene: Byggeri, Mekanik samt Elektro- og computerteknologi.

Faciliteten omfatter en af de største indendørs dronebure i Danmark, robotfaciliteter, et klimalaboratorium, makerspaces for ingeniører, eksperimentelle vindtunnellaboratorier og en række andre laboratorier og studiepladser til forskning i intelligente produkter, byggeri og infrastruktur, metamaterialer osv.

Med færdiggørelsen af disse pilotanlæg fortsætter AU Engineering sin rejse mod den globale elite af ingeniøruniversiteter og tilbyder de bedste uddannelser til de næste generationer af dygtige danske ingeniører inde for deep tech.

Kontakt

Peter Harling Lykke

Værksteds- og laboratorieleder