Aarhus Universitets logo
English
Robotter, droner, autonome både og intelligente sonder. I en kælder på Aarhus Universitet står en imponerende samling af teknologiske opfindelser til polarforskning. Nu bliver udvalgte eksemplarer for første gang præsenteret for offentligheden på Steno Museets vinterferieudstilling i uge 7.
Aarhus Universitet ønsker alle nye diplom- og civilingeniører tillykke med dimissionen.
Grøn brint fremstillet ved elektrolyse spås en stor fremtid for den grønne omstilling af Europas energisystemer. Adjunkt Pourya Forooghi fra Aarhus Universitet har modtaget en prestigefyldt Villum Young Investigator-bevilling til et nyt forskningsprojekt, der skal kaste lys over fysikken bag overdreven bobleformation i elektrolysatorer med formålet at øge metodens effektivitet.
Forskere fra Institut for Mekanik og Produktion ved Aarhus Universitet har i samarbejde med fire små og mellemstore danske virksomheder udviklet udstyr, der kan overvåge produktiviteten og driftsstatus på produktionsmaskiner af ældre dato. Teknologien kan betyde, at virksomheder med ældre maskiner kan holde sig konkurrencedygtige på et fortsat mere digitaliseret marked.
Klimaet er under forandring, og hvordan påvirker det fremtidens energisystemer, som er baseret på sol og vind? Det sætter et nyt forskningsprojekt ved Aarhus Universitet nu fokus på med en Sapere Aude-bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond.
Kan forandringer i de allermindste forgreninger af vores kardiovaskulære system hjælpe læger med at opdage og forebygge en række sygdomme årtier før de bliver alvorlige?
AU Engineering sætter nu gang i tre, nye, tværfaglige og datadrevne forskningsprojekter, der har fået støtte fra Villum Fonden. De nye projekter skal bl.a. hjælpe med at begrænse miljøkatastrofer og forbedre vores forståelse for, hvordan celler reagerer på mekanobiologiske påvirkninger.
Dansk erhvervsliv mødte talstærkt op for at møde ingeniørstuderende på Aarhus Universitet.
Nyt forskningsprojekt fra Aarhus Universitet skal undersøge mulighederne for at udvikle en økonomisk effektiv grøn produktionsboble, hvor den energi, som bliver brugt, er grønnere end landsgennemsnittet. Projektet skal ligeledes gøre det mere overskueligt for virksomheder at købe strøm på de rigtige tidspunkter.
Hvert år i august samler Aarhus Universitet i samarbejde med vindindustriens helt tunge spillere, Vestas og Siemens Gamesa, et stort hold af udvalgte ingeniørstuderende til en international sommerskole om vind. Målet er at tiltrække talenter til den danske energisektor. Og det haster.
Side 1 af 7
Besøg os til U-days i Aarhus og hør om ingeniøruddannelserne. Du kan komme på rundvisning og møde studerende og vejledere fra civilingeniør- og…
Virksomheder præsenterer praktik- eller projektmuligheder ved One-Minute-Madness (OMM) og møder efterfølgende interesserede studerende.