Aarhus Universitets segl

AU Engineering byder velkommen til 1052 nye studerende

Langt de fleste ansøgere til universitetets ingeniøruddannelser har fået tilbudt en studieplads. Der er stadig ledige pladser.

1052 nye ingeniørstuderende starter på Aarhus Universitet (Foto: Melissa Bach Yildirim)

”Tillykke – du er optaget på Aarhus Universitet”.

Det var beskeden, der gik ud til mere end 1000 kommende ingeniørstuderende i sidste uge.

Læs også nyheden: Så mange har søgt ind på en ingeniøruddannelse

Optaget ser foreløbig ud til at blive cirka 14 procent højere end i 2019 og en smule lavere end rekordoptaget i Corona-året 2020.

Det endelige optag kan vise sig at blive større, da der stadig er ledige pladser på flertallet af ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet.

Læs mere om ledige pladser

Flere starter på uni om vinteren

Prodekan Finn Borchsenius ved fakultetet Technical Sciences glæder sig over udviklingen.

”Vi er inde i en fin udvikling, når man ser på interessen for vores ingeniøruddannelser. Jeg glæder mig til at tage imod de nye studerende, og jeg ved, at vores tutorer og undervisere er klar til at give dem en rigtig god start på deres studieliv,” siger han.

Han forventer, at antallet af ansøgere til ingeniøruddannelserne med vinterstart i lighed med sidste år vil vokse over de kommende måneder.

”For de unge er det en rigtig god mulighed, at de kan starte på universitetet om vinteren, og jeg har en formodning om, at langt flere vil vælge denne indgang, efterhånden som de får øjnene op for det,” siger han.

Læs mere om vinterstudiestart

Aarhus Universitet har tilbudt 7243 ansøgere en studieplads, og dermed er det cirka hver syvende studerende, der læser til ingeniør.

KONTAKT

Finn Borchsenius, prodekan, Faculty of Technical Sciences